Namdals-Avisa 9.11.99:
Ruslet til inntekt for Lagré

Ildsjelene i Laviken Rock- og RusleClub kan mer enn gjerne lene seg ekstra godt tilbake, og hvile seg på laurbærene. Lørdagens Neil Young-aften på Tinos er det endelige beviset på at konseptet der unge artister, og noen tilårskomne, tolker rockelegendene fungerer. 

Som på Bob Dylan-aftenen i mars, var det ikke en eneste ledig stol på Tinos da boksehanske- gitarlegenden Neil Young ble satt under lupen lørdag. I bunn og grunn ikke så rart, for Laviken Rock- og RusleClub har funnet et konsept som går rett hjem hos folk.
Akustisk og rødvin Strøm og øl
Grunnpillaren i konseptet er at man tar for seg en eller annen rockelegende, fra de dager rock var rock, og lar unge lovende lokale musikere gjøre sine tolkninger av deres låtmateriale, og spille det for et publikum som er etablert med fast inntekt, villa, Volvo og kanskje til og med har rukket å blitt besteforeldre. Men som for noen tiår tilbake gikk i fotformsko, bar skulderveske og sto på barrikadene. Men det er ikke bare dette som har gjort disse arrangementene så fortreffelig. Veldig bra er det at man starter med en neddempet akustisk del, en del der de musikalske inntrykk blir fordøyd sammen med en varmrett og skylt ned med rødvin. Andre del er viet instrumentering som er avhengig av strøm. Således må man heve røsten et par hakk for å kunne kommunisere, og i denne sekvensen er det pils og peanuts som er som er hovednæringskilden.

Tugboat imponerte
Neil Young-aftenen var vellykket den. Låter som Southern man, Harvest, Powderfinger, Like a hurricane, Alabama og Keep on rockin' in the free world gjenopplivet nok mange gamle minner, og i enkelte tilfeller ble disse utført på en slik måte at man måtte gni seg i øynene og klype seg i armen for å konstatere at låta ble spilt av en lokal helt, og ikke av originalen. Ofte er det noen som gjør seg ekstra bemerket under slike konserter, denne intet unntak. Ungguttene i Pride fra Overhalla sjarmerte oss i senk med sin versjon av Hey hey – my my. Dette lover godt gutter. Geir Johansens versjon av Southern Man huskes nok noen uker til. Selv om Podium gjorde en solid versjon av Rockin' in the free world, var det Tugboat som gjorde stemninga mest orgasmisk med Like a hurricane. Neil Young ville snudd seg i graven og applaudert hvis han hadde vært død.

Penger til Lagre'
Det var ikke bare publikum, artister og arrangører som kunne tusle glade og fornøyde hjem lørdag. Arrangørene hadde en utlodning gående til inntekt for Lagre', og da den heldige vinner var trukket ut og loddkassa var summert, pluss at man la til overskuddet fra konserten, kunne man rope opp ungdomsklubbleder Daniel Knobloch og overrekke han den nette sum av 6 029 kroner. Flott!


Av Jan Aage Hals
Namdalsavisa